Думите на 2023 година

Думите на 2023 година

Като всяка година и през този декември в предаването „За думите“ по програма „Христо Ботев“ на БНР по инициатива на журналистката г-жа Венета Гаврилова проф. Андреана Ефтимова и нейни студенти направиха анализ и предложения за дума на годината (вж. за 2022 г. ; за 2021 г. ; за 2019 г.; за 2018 г.; за 2016 г. ; за 2015 г. ; за 2013 г. ).

Този път в предаването участваха първокурсниците от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет Мария Чернева и Гошо Методиев от специалността Журналистика и Андрей Йорданов от специалността Връзки с обществеността. Те коментираха избраните от големи световни речници и издателства думи на годината и направиха своя избор за изминалата 2023 година.

Проф. Андреана Ефтимова посочи думи и изрази, които получиха популярност през изтичащата година, но и сигнализираха за сериозни проблеми в българското общество.

На снимката: Андрей Йорданов, студент в 1. курс от специалността Връзки с обществеността, Мария Чернева, студентка в 1. курс от специалността Журналистика, Венета Гаврилова, водеща на предаването „За думите“, проф. д.н. Андреана Ефтимова, преподавател по Медиен език и стил, Гошо Методиев, студент в 1. курс от специалността Журналистика.

Селфи: Гошо Методиев, студент в 1. курс от специалността Журналистика , Венета Гаврилова, водеща на предаването „За думите“, проф. д.н. Андреана Ефтимова, преподавател по Медиен език и стил, Андрей Йорданов, студент в 1. курс от специалността Връзки с обществеността. Отпред:  Мария Чернева, студентка в 1. курс от специалността Журналистика.

Можете да чуете пълния запис от предаването на Българското национално радио на този линк:

https://bnr.bg/hristobotev/post/101928028/dumite-na-2023godina 

 

Публикувано в Събития